Kategorie
AGD, RTV, Elektronika
Biznes
Budowa, Remont, Ogród
Fotografia, Filmowanie
Kolekcjonerstwo, Antyki, Sztuka
Ksi±¿ki i P³yty
Maszyny, Narzêdzia, Materia³y
Meble, Wyposa¿enie Wnêtrz
Medycyna, Uroda, Sport i Rekreacja
Dieta, Odchudzanie
Kosmetyki
Lekarze, Gabinety, Przychodnie
Masa¿e
Medycyna Alternatywna
Medycyna i Uroda - Pozosta?e
Sport - Pozosta³e
Sporty Rowerowe
Sporty Wodne
Sprzêt Medyczny
Nauka, Edukacja, Korepetycje
Odzie¿
Us³ugi
Zwierzêta
Moje konto
Social
Wg województw
Dolno¶l±skie: Dieta, Odchudzanie
Kujawsko-Pomorskie: Dieta, Odchudzanie
Ma³opolskie: Dieta, Odchudzanie
Mazowieckie: Dieta, Odchudzanie
Podkarpackie: Dieta, Odchudzanie
¦wiêtokrzyskie: Dieta, Odchudzanie
Warmiñsko-mazurskie: Dieta, Odchudzanie
Wielkopolskie: Dieta, Odchudzanie
Zachodniopomorskie: Dieta, Odchudzanie
Menu
Reklama
Polecamy
Najczêstsze zapytania
G³ówna > Drobne > Medycyna, Uroda, Sport i Rekreacja > Dieta, Odchudzanie > 100% BIO Olej Kokoso
|
Opis
100% BIO Olej Kokosowy na zimno t³oczony 1000ml
Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczup³ej sylwetki. Zdrowe naturalne t³uszcze s± tak samo wa¿ne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Olej kokosowy pomo¿e Pañstwu nie tylko zrzuciæ zbêdne kilogramy, ale rozwi±¿e du¿o problemów zdrowotnych. Swe niezwyk³e w³a¶ciwo¶ci zawdziêcza on specyficznemu po³±czeniu kwasów t³uszczowych z innymi warto¶ciowymi sk³adnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapñ, magnez, ¿elazo, fosfor i cynk. W temperaturze do 25 stopni Celsjusza olej przybiera postaæ sta³± o kolorze bia³ym, st±d nazywany czasem mas³em kokosowym. W ciep³ym otoczeniu olej robi siê p³ynny, prze¼roczysty lub delikatnie ¿ó³ty. Ze wzglêdu na swoj± sta³± postaæ olej nadaje sie do smarowania pieczywa, mo¿na z powodzeniem zast±piæ nim mas³o w pieczeniu. Idealny do sma¿enia w wysokich temperaturach, nie pali siê, nie je³czeje, a dziêki swoim w³a¶ciwo¶ciom smakowym oraz aromacie, nadaje potrawom orientalny charakter. Praktycznie nie zawiera utleniaj±cych siê kwasów t³uszczowych, co sprawia ¿e jest bardzo stabilny podczas sma¿enia w wysokich temperaturach, do tego jest o wiele zdrowszy. Oleje takie jak: sojowy, s³onecznikowy lub z orzeszków ziemnych nie powinny byæ podgrzewane do wysokich temperatur. Olej kokosowy t³oczony na zimno nie zawiera t³uszczy trans. Bardzo rzadko wystêpuje w sprzeda¿y jako olej t³oczony na zimno, który pozostawiony jest jako naturalny, z typowym, kokosowym zapachem. Rafinowana wersja jest prawie bezzapachowa. Dzia³anie wewnêtrzne: -naturalny antybiotyk o szerokim spektrum dzia³ania -wiêcej energii, lepsze spalanie t³uszczów, mniej uczucia g³odu -lepsze wch³anianie wapnia i magnezu -usuwa stany zapalne jelit (choroba Crohna, polipy jelit, itd.) -dzia³a przeciw bakteryjnie przeciw wirusowo, przeciw grzybiczo (candida albicans) -chroni poszczególne nasze organy (np. w±trobê trzustkê) -poprawa pracy serca i mózgu -wzmacnia uk³ad immunologiczny -zwalcza przewlek³e stany zapalne w naturalny sposób -reguluje przemianê materii -zdrowe oczy -zdrowe zêby -piêkna i zdrowa skóra Dzia³anie zewnêtrzne: -do celów spo¿ywczych (na chleb, do sma¿enia i pieczenia) -do masa¿u -balsam do ca³ego cia³a -maseczka do w³osów -naturalny dezodorant Nieocenione s± te¿ warto¶ci oleju kokosowego w kosmetyce. Olej posiada w³a¶ciwo¶ci nawil¿aj±ce, mo¿e byæ stosowany na skórê ca³ego cia³a, a tak¿e jako maseczka lub serum na w³osy. Wspomaga gojenie siê ran, hamuje pojawianie sie plam na skórze, dzia³a ³agodz±co przy chorobach skóry (egzemy), spowalnia starzenie i opó¼nia powstawanie zmarszczek, nawil¿a i wyg³adza skórê. Jako jedyny olej chroni w³osy przed utrat± protein, dziêki swej specyficznej budowie olej kokosowy jest w stanie wnikn±æ w strukturê w³osa i dok³adnie go nawil¿yæ, dziêki czemu w³osy staj± sie miêkkie, l¶ni±ce i mocne. Stosowanie na skórê g³owy wzmacnia cebulki, zapobiegaj±c wypadaniu w³osów. Zwiêksza ukrwienie skóry i pomaga w walce z ³upie¿em. Mo¿na stosowaæ jako maseczkê na ca³± d³ugo¶æ w³osów (a tak¿e skórê) przed myciem, lub na³o¿yæ na same koñcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów t³uszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol. Olej kokosowy zawiera oko³o 50% kwasu laurynowego (Laurin), który w podobnych proporcjach znajduje siê w mleku matki - ochrona przed infekcjami, wzmacnia system odporno¶ciowy. Sk³ad: zawiera nasycone kwasy t³uszczowe (ok. 90%): ok. 44% kwasu laurynowego ok. 18% kwasu mirystynowego ok. 11% kwasu palmitynowego 6% kwasu stearynowego ok. 7% kwasu oleinowego ok. 2% kwasu linolowego 12% kwasu alfa-linolenowego Pochodzenie: Filipiny, Indonezja, Indie Kategoria: olej nieschn±cy Wa¿no¶æ: po otworzeniu do ok. roku Wytrzyma³o¶æ na temperatury: odporny na ciep³o Polecamy dla ludzi oty³ych: 0 cukru, 0 cholesterolu Wiêcej na naszej stronie internetowej : www.planetazdrowie.pl
Data dodania:14 Grudnia 2011 Powrót do listy og³oszeñ |